2.10.2022 - Majlis Menandatangani Certificate of Collaboration (CoC) Politeknik Hulu Terengganu bersama Industri telah diadakan di Bilik Mesyuarat Harmoni, PHT pada 2.10.2022.
15 industri telah menandatangani CoC bersama PHT antaranya Pejabat Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia Negeri Terengganu,Universiti Sultan Abdul Halim Mu'adzam Shah ( Unishams),Pejabat Belia dan Sukan Daerah Hulu Terengganu, Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) Kemasik, Persatuan Pelancongan Tasik Kenyir Terengganu, Persatuan Jurulatih Rekreasi Malaysia (PJRM), Persatuan Malim Tasik Kenyir, Persatuan Pemancing Terengganu,Kolej Vokasional Besut, JenobaTrading, Tarbiah Kreatif Consultancy, Pesona Houseboat Tasik Kenyir, Primula Beach Hotel, Terengganu, Goheaz Beauty & Spa (Warisan Spa) dan Summerbay Resort.
Turut hadir Dr Samsuri bin Abdullah, Pengarah Bahagian Koordinasi TVET diiringi oleh Hj. Tn. Azahan Haji Daud bagi menyaksikan majlis menandatangani CoC ini.